• Jouw bed zo opgemaakt!
  • 30 dagen proefslapen
  • Vandaag besteld, is morgen in huis!

4.8/5Beoordeel ons op trustpilot!

    Suggesties

    Candas - 24 / Dec / 2021

    Welke dekbed heb ik nodig

    Hieronder leggen wij uit welke dekbed er nodig is voor jouw bed.

    Welke dekbed heb ik nodig
    Welke dekbed heb ik nodig?

    Ik heb een dekbed nodig, maar welke dekbed past bij mij?

    Een goed dekbed is een must om een goede nachtrust te hebben. Warm liggen helpt je immers voor een optimale nachtrust. Maar je kunt het ook te warm hebben wat averechts kan werken. Wij leggen hieronder uit welke dekbed nu het beste past bij jou.

    De keuzes die de mens maakt, wordt vrijwel altijd gemaakt op basis van zijn of haar wensen. Dit geldt ook voor een dekbed. Vind je een zwaar dekbed fijn, heb je het snel warm of juist koud of wil je het dekbed misschien zelf kunnen wassen. Jouw keuze zullen wij in drie stappen vergemakkelijken.

    Stap 1: de vulling

    Een dekbed kan verschillende soorten vullingen hebben. Zo heb je een dekbed met een wollen vulling, donzen vulling, bamboe vulling of synthetische vulling. Het kan lastig zijn welke vulling bij jou past. Houd jij van een zwaar dekbed dat lekker warm is, dan is een donzen of een wollen dekbed iets voor jou. Wil je een lichter dekbed die goed ventileert dan gaat de voorkeur uit naar een synthetische vulling.

    Stap 2: soort dekbed

    Nu je weet welke vulling je wilt hebben kan je nu kiezen naar de soort dekbed die je wilt. Wil je een speciaal dekbed dat te gebruiken is voor één seizoen of wil je hele jaar door slapen in hetzelfde dekbed? Ben je wel of niet allergisch voor een bepaalde soort vulling of krijg je het snel warm? Hier leggen wij in een notendop uit welke soorten dekbedden er nu zijn:

    All Year Dekbed

    De naam zegt het al. Dit is een dekbed dat allround is en het gehele jaar door te gebruiken is. Dit dekbed heeft een wat dikkere tijk met meer vulling erin. Zo blijf je de gehele jaar door warm in bed.

    Donzen Dekbed

    Ben je nou iemand die het snel koud heeft, dan is een donzen dekbed iets voor jou. Zie het als een donzen jas, het voelt luchtig aan maar houdt warmte vast. Ideaal voor in de wintertijden. Let wel op dat je regelmatig je dekbed opklopt zodat het in volume blijft.

    4-seizoenen Dekbed

    Een dekbed dat je kunt aanpassen tussen seizoenen door. Dit wordt ook wel 4-seizoenen dekbed genoemd. Dit zijn in principe 2 dekbedden in één die je op elkaar kunt leggen met drukknopen. Zijn de nachten wat kouder dan gebruik je twee dekbedden. In de zomer wanneer de nachten wat kouder zijn, kan je een dekbed loskoppelen.

    Zomerdekbed

    Tot slot is er ook een dekbed die speciaal voor in de zomer gebruikt kan worden. Dit is een dekbed dat vrij luchtig is van binnen zodat er altijd ventilatie aanwezig is. Ideaal voor de warme nachten!

    Stap 3: Afmeting

    Nu wij de vulling hebben bepaald en welke soort dekbed het beste past, moet er alleen nog gekeken worden welke afmeting het beste past voor jouw bed. Handig om te weten is dat een dekbed altijd groter moet zijn dan het bed. Wanneer een bed 140x200 cm is dan moet het dekbed minimaal 200x200 cm groot zijn. Een vuistregel is 140x200 cm voor een éénpersoons bed, 200x200(20) cm voor een tweepersoons bed en 240x200, 240x220, 240x260 cm voor een kingsize bed. Het dekbed moet ongeveer 30-60 cm breder zijn dan het bed.



    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Welke dekbed heb ik nodig
      24 / Dec / 2021

      Candas - 24 / Dec / 2021

      Welke dekbed heb ik nodig

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »